scrollverhaal

Scrollverhaal verbeeldt maatschappelijke effecten LEADER Hoogeland

In de periode 2007 – 2013 zijn op het Hoogeland bijna 300 projecten gerealiseerd met ondersteuning vanuit het Europese programma LEADER. Op verzoek van de programmamanager LEADER Hoogeland, Jan Beekman, ging een cameraploeg op zoek naar de maatschappelijke effecten van de projecten in het LEADER-programma. Dit resulteerde in een verhaal met afwisselend beeld en tekst, waar je door heen kunt scrollen.

De makers van het scrollverhaal gingen op zoek naar immateriële effecten in plaats van hele fysieke effecten zoals een gebouw of product. Hiervoor volgden zij drie projecten: de dorpsommetjes, de streekproducten en de multifunctionele sportaccommodatie in Uithuizermeeden. Per project brachten zij in beeld gebracht wat de invloed is geweest op de omgeving, op de bewoners, de gebruikers en bezoekers. Hoeveel mensen kennen het project? Is er meer samenwerking door ontstaan tussen bedrijven en organisaties? En hebben mensen door het project ook een ander gevoel gekregen over hun werk of hun omgeving?

De conclusie? Bekijk het zelf op www.leaderevaluatie.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *