Foto nieuw_oud bestuur HodK

Nieuw bestuur verbreedt Stichting Hoogeland op de Kaart

Stichting Hoogeland op de Kaart, de stichting die zich sinds 2008 inzet voor versterking van recreatie & toerisme op het Hoogeland, gaat verder met een nieuw bestuur en verbreedt tegelijk haar activiteiten. Op 5 oktober jongstleden hebben de bestuursleden Peter Suidman, Aalf Aalfs en Henny Visser tijdens een gezamenlijke vergadering in het tijdelijke dorpshuis in Winsum het bestuursstokje overgegeven aan de nieuwe bestuursleden: Geertje Karstens, Linda Bel-Hoekzema en Annelien Kapper.

Tegelijk met de komst van het nieuwe bestuur wordt de doelstelling van de stichting verbreed; lag de focus eerder op het stimuleren van recreatie & toerisme op het Hoogeland, nu is de inzet versterking van de leefbaarheid in de brede zin van het woord. De Stichting wil bijdragen aan een vitaal Hoogeland door het opzetten en ondersteunen van netwerken op het Hoogeland (gericht op het delen van kennis en ervaring), het ondersteunen van lokale initiatiefnemers, het opsporen van kansrijke projectideeën, het stimuleren van innovaties en het (laten) uitvoeren van projecten.

Leefbaarheid in volle breedte
Geertje Karstens, die in het nieuwe bestuur de rol van voorzitter vervult, woont vlakbij Zoutkamp. Werkend voor onder andere gemeenten in Noord- en West-Groningen heeft zij flink wat kennis en ervaring opgedaan op het gebied van de leefbaarheid, zorg en onderwijs. Daarnaast is ze al jaren actief binnen verschillende toeristische werkgroepen om zo kleinschalige en daarmee voor het gebied belangrijke werkgelegenheidsontwikkeling te kunnen ondersteunen. Linda Bel-Hoekzema heeft een eigen administratiekantoor in Bedum en helpt met haar zicht op cijfers ondernemende mensen in de regio hun bedrijf of project ook financieel goed op de rails te krijgen en te houden. Dat deed ze eerder voor diverse projecten van Stichting Hoogeland op de Kaart. “Het Hoogeland verdient het om positief in het nieuws te komen, niet alleen de aardbevingen en de krimp, maar ook aandacht voor mooie initiatieven van samenwerken en verbinden van ondernemers, burgers en gemeenten op het gebied van leefbaarheid, gezondheid en toerisme. Annelien Kapper is opgegroeid in de omgeving van Westeremden en werkt vanuit haar passie voor landschap en cultuurhistorie onder andere als projectleider bij Landschapsbeheer Groningen. Ze is nu woonachtig in de stad Groningen en zal over enkele jaren weer terug verhuizen naar het Hoogeland om het akkerbouwbedrijf van haar ouders voort te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *