over de vloed

Festival Over de Vloed over 90 km Groningse dijk

Van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl is van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni van alles te beleven tijdens het festival Over de Vloed. Over de Vloed is een festival over maar liefst 90 km Groningse dijk. Langs het net nieuw aangelegde fietspad van 90 kilometer, midden in Werelderfgoed Waddenzee UNESCO. Het festival is volgens de organisatoren uniek in zijn soort. Tijdens het festival laten inwoners en ondernemers langs de Groningse waddendijk grenzend aan Werelderfgoed Waddenzee van UNESCO zien wat voor prachtigs ze te bieden hebben. De Waddenkust is een bijzonder gebied dat het waard is om te bekijken en te beleven.

Vier mini-festivals
In de vier Groninger Waddenkustgemeenten (De Marne, Eemsmond, Delfzijl en Oldambt) is een zogenaamde ‘Dijkplaats’ ingericht: Lauwersoog, Noordpolderzijl – Eemshaven, Termunterzijl en nabij het zogeheten ‘Ambonezenbosje’. Die dijkplaatsen zijn mini-festivals waar je van alles kunt vinden, muziek, theater, eten, drinken en plezier. Meer informatie over de dijkplaatsen vind je hier. Het beperkt zich niet alleen tot de dijkplaatsen want ook restaurants doen iets bijzonders, galeries zijn open, bijzondere locaties houden open huis. Kortom: die dag is er van alles te zien en te beleven op en rondom onze 90 km dijk.

Zondag 5 juni staat in het teken van een speciaal gemaakt theaterstuk: de Waddenvoorstelling. De voorstelling, waarbij je als bezoeker bijzondere figuren ontmoet op en rondom de dijk, is gratis toegankelijk, maar opgeven is wel nodig. Meer informatie vind je hier. Vrijdag 3 juni is de officiële opening van het festival en de dag waarop het fietspad van Kiek over Diek officieel wordt geopend samen met het festival. Het Waddenconcert dat in een bijzondere setting wordt gehouden is inmiddels volgeboekt.

90 km fietspad
Het 90 kilometer lange fietspad van ‘Kiek over Diek’ is bijna klaar. Het verbindt het meest westelijke punt (Lauwersoog) met het meest oostelijke punt van onze provincie (Nieuw Statenzijl). Het loopt langs of op de dijk, waardoor je een mooi uitzicht hebt op de Waddenzee. Naast het fietspad bij de dijk zijn er ook tien fietsrondjes van 6 tot 25 kilometer. Langs de dijk komen trekkershutten, TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en camperplaatsen, zodat overnachten ook gemakkelijker wordt.


Meer informatie over het festival is te vinden op www.festivaloverdevloed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *